Spring til indhold
mit helt eget

bibliotek

det gør kun ondt en gang

Min debut er Dianas historie. Gennem interviews, dagbogsnotater og breve dokumenterer den et livs nedtur, der kulminerer med en periode som escortpige og en indlæggelse på den lukkede, og Dianas efterfølgende kamp for at skabe sig en normal tilværelse og lære sig selv at være et helt menneske. Heldigvis ender den lykkeligt. I 2015 blev den dramatiseret af Teater Boudoir med Peter Mygind som instruktør.

"Det er en roman, der virker så ung og stærk i sin følelse i beskrivelsen af en piges kamp mod egen natur."
Jens Henneberg
Nordjyske
Det Gør Kun Ondt En Gang
Hitman 1

Hitman 1

I Hitman 1 kommer Andreas i sit livs dilemma, da han får en en Sako TRG-22 snigskytteriffel i konfirmationsgave af sin forældre. Med følger beskeden om, at han nu skal være lejemorder, som alle mændene i familien har været det i 200 år. Lige meget hvad Andreas gør, synes hans liv kun at have én retning: Direkte mod afgrunden.

"Det er en af de få, som giver mig lyst til at læse hele serien."
Casper
9. klasse på Vestre Skole i Ikast

hitman 2

I Hitman 2 lever Silje og hendes far et liv på flugt. Døden ånder dem konstant i nakken, og det er svært at knytte venskaber, når ens liv er fyldt af løgne. Og hvem kan Silje overhovedet stole på?

"Hitman 1+2 er to fundamentalt spændende titler. Sproget flyder, og der er fart på handlingen. Det er rigtig gode bøger til de store børn, der synes, det er lidt svært eller kedeligt at læse. Her vil de blive fanget."
Ingelise Blom Hansen
Lektørudtalelse på Hitman 1+2
Hitman 2
Hitman 3

hitman 3

Den store, blodige finale! Andreas og Silje tager sammen fat på den opgave, som de begge ved, bliver deres sidste. Men kan de stole på hinanden, når alle sandheder om fortiden kommer frem?

"Det var lige sådan en bog, jeg har manglet."
Valdemar
13 år

syndflod

Danmark rammes af terror, og Jacob og hans ven, Ramon, er fanget i et eksploderet tog i tunnelen under Storebælt. Mens de desperat forsøger at redde de få overlevende og finde en vej ud, knager betonen faretruende og vandet pibler ind, mens tidens terrorsnak får et religiøst twist. Overskuddet fra Syndflod går ubeskåret til Læs for Livet.

"Meget spændende kortroman. Bogen virker meget realistisk og er dramatisk skrevet, så man har nemt ved at sætte sig ind i situationen."
Boy Olesen
Lektørudtalelse på Syndflod
Syndflod
Celle 44

celle 44

Mads bliver stolt, da hans storebror tager ham med i Celle 44 – en modstandsgruppe, der kæmper mod den russiske besættelsesmagt. Men i krig er intet sort og hvidt, og snart tvinges Mads til at træffe det ultimative valg om liv eller død.

"Tankevækkende bog, der udfordrer læserens holdninger og etiske grænser for, hvad man kan og bør gøre i pressede situationer."
Karsten Boll
Lektørudtalelse på Celle 44

afpresning

En forkert beslutning kan ødelægge dit liv. Spørgsmålet er, hvor langt du vil gå for en ven? Et forsøg på at lave nogle hurtige penge går helt galt, og over få dage eskalerer situationen lynhurtigt, indtil den store kulmination på en olietank på Fredericia havn. Det er en bog om at afpresse andre – og selv blive presset – helt ud over kanten.

"En spændende og barsk kortroman om venskab og løgne, som vil fange de store børn, der synes, det er kedeligt at læse. Velskrevet og har et imponerende indhold, samtidig med lavt lixtal."
Henriette C. Jensen
Lektørudtalelse på Afpresning
Afpresning
Kniv

kniv

Kniv er en bog om venskab og drenges sorg, inspireret af det såkaldte Snapchat-drab, hvor en 15-årig stak en 18-årig ihjel under et slagsmål på en parkeringsplads i Gentofte i 2020. Det er dog ikke en 1:1 gengivelse af den begivenhed, og der er naturligvis et lille twist til sidst.

"Titlerne i Mellem_Rum rammer plet. Det gør [denne] også. Skrevet i et flydende og letlæst sprog [...] og efterlader læseren med en følelse af, at det her kan måske også ske for mig."
Pia Gunilla Park
Lektørudtalelse på Kniv

hitman 1-3

Vinder af Orlaprisen 2018 i kategorien “Den mest spændende bog, jeg har læst”, og nu ude i nye lækre klæder tegnet af den voldsomt dygtige Tom Kristensen. ‘Hitman 1-3’ er 328 siders veldoseret action og store dilemmaer omkring familie, venskab og hævn samt – ikke mindst – det at slå ihjel. For kan det nogensinde forsvares?

"En hæsblæsende serie, som er spækket med blod, vold, hævn og moralske dilemmaer og hvor ens egne moralbegreber hele tiden udfordres. 'Hitman-serien' er velegnet til unge [...] med lixtal 20-24, så unge, der ikke er så trænede læsere, kan også være med."
Jette Holmgaard Greibe
Anmeldelse på Litteratursiden
Hitman 1-3
Celle 44 - Opgøret

celle 44 - opgøret

Danmark er stadig besat af Rusland. Mads var en del af modstandsgruppen Celle 44, men da de blev afsløret, måtte han flygte. Nu vender han hjem for at få hævn. For selvom prisen er høj, må han gøre modstand for enhver pris. ‘Opgøret’ er opfølgeren til den roste ‘Celle 44’ (Alinea, 2020).

"Det er en meget velskrevet og spændende bog. Personerne er troværdige og især deres dilemmaer beskrives godt. [...] Sort-gule illustrationer er med til at underbygge den triste og uhyggelige stemning i bogen."
Stine Bille
Lektørudtalelse på Celle 44 - Opgøret

det sker hver dag

Én lang sætning på lidt over 2000 ord om en kat, der går en tur henne i livet, er mit første bidrag til Alineas nye serie til udskolingen, MODVÆRK, med et fantastisk illustrativt twist af Lars Vegas.

"En foruroligende fortælling, der kryber ind under huden. Uden andre end det afsluttende punktum i første del tvinges læseren til at læse videre uden pause. Hurtigt fornemmer vi, at noget vil gå galt. Anden del fortælles med billeder, her udfordres vi som læsere. En flot multimodal fortælling."
Ingelise Blom Hansen
Lektørudtalelse på Det Sker Hver Dag
Det Sker Hver Dag - Peter Krogholm
Jeg Falder - Peter Krogholm

Jeg falder

Nora på 12 er hoppet ud fra noget højt. For ikke at være den eneste, der ikke gjorde det. Mens vand nærmer sig, passerer hendes liv revy. Og det er ikke vildt opløftende. ‘Jeg Falder’ er mit første bidrag til Alineas nye serie til mellemtrinnet, MAKVÆRK, og den er sublimt illustreret af Louis Kønig-Wheatly.

"Det er altid spændende, at læse om andre, der afprøver og tester grænser. Her er det mod og en lille med leg døden, der er i spil. Det er temaer, som giver stof til eftertanke [...] Teksten og de fantastiske billeder må og skal læses sammen, hvilket giver en helt særlig oplevelse."
Ingelise Blom Hansen
Lektørudtalelse på Jeg Falder

tyv

Hvad skal man gøre, hvis man ser en person gøre noget? Noget, der er ulovligt. Hvis nu denne person har en grund til at gøre det, skal personen så straffes? Uanset hvad?

‘Tyv’ er del af Gyldendals serie Små_Mellemrum til skolernes mellemtrin. Det er en historie om venskaber, om rigtigt og forkert, og om vores fælles fordomme om, hvem det er, der stjæler.

Tyv - Peter Krogholm
Kylling - Peter Krogholm

Kylling

‘Kylling’ er udgivet i serien Små_Mellemrum og handler helt kort om, hvor svært det kan være at sige fra over for en ven – især hvis det betyder, at du så er en kylling.

"Meget spændende og helt realistisk fortælling om Adam, der står i en situation, hvor han skal vælge at gøre det rigtige eller det forkerte. Det er svært, når ens bedste ven er involveret."
Ingelise Blom Hansen
Lektørudtalelse på Kylling

oxy

Frede fisker blisterpakken op. Klemmer hurtigt en pille ud og sluger den i en bevægelse. Han rækker mig pakken.

“Trust me, Asger. Det her er det bedste, der er sket for mig. Det fucking bedste! Og hvis det var så farligt, ville jeg ikke gøre det, vel? Jeg er jo ikke idiot.”

OXY er lidt en historie om den deprimerende lette adgang til farlige piller, men mest om drenges følelser og nogle af de (til tider uhensigtsmæssige) måder, vi håndterer dem på.

Del af Læsbar-serien på Dansklærerforeningens Forlag.

OXY - Peter Krogholm

gå ikke glip af noget!

Hvis du har tendens til at lide af FOMO, så er det heldigvis utroligt nemt at undgå, når det kommer til nye bøger fra min hånd.

Du skal nemlig bare melde dig til mit nyhedsbrev, der kommer med ujævne mellemrum.

Håber, du vil høre fra mig!

jeg laver også

foredrag

om mine bøger

Temaer, idéer, research og alt det, jeg stjæler fra virkeligheden.

om mig

Bording, musik, læseglæde og min første bog, Silver City, fra 1986.

og med oplæsning

Oplæsning af mine bøger og - når jeg har - uudgivet materiale.

er der andet, du vil vide - eller vil du lege

så send mig en besked

"Meget spændende kortroman, hvor de to venner Jakob og Ramon oplever en terrorhandling, der udspiller sig i toget mellem Jylland og Sjælland. Bogen virker meget realistisk og er dramatisk skrevet, så man har nemt ved at sætte sig ind i situationen."
Syndflod
Boy Olesen
Lektørudtalelse på Syndflod