Spring til indhold
Mere

om mig

peter krogholm

Jeg er født i 1976 og opvokset i Bording på den midtjyske prærie. I 2004 blev jeg – efter flere fjumreår end en gennemsnitlig statsminister tåler – uddannet journalist. Det har jeg hygget mig med lige siden, og i 2014 debuterede jeg som forfatter med docu-romanen ‘Det Gør Kun Ondt En Gang’. Siden 2018 har jeg udgivet yderligere 13 bøger, der i høj grad er skrevet til de der drenge, der ikke gider læse – blandt andet ‘Hitman’-trilogien, der fik Orlaprisen i 2018. Du kan læse mere om ‘Hitman’ og nogle af mine tanker om at skrive til målgruppen i det her interview.

Peter Krogholm - Foto Gio Staiano
bøger
8
kopper kaffe
660
orlapris
0

om andet end bøger

Jeg er uddannet journalist i 2004, og indtil 2015 handlede det i høj grad om musik. Både som redaktør på musik.dk (i dag ejet af Universal Music) og stifter af bloggen allscandinavian.com, der på engelsk dækkede ny musik fra Norden, men også som PR-type for bands og festivaler.

2015 var også året, hvor jeg sammen med P3s musikchef Mathias Buch Jensen og den ene ejer af Meebook, Søren Adolph, udgav det gratis e-læringsmateriale ‘Musikkens Verdenshistorie’, der – som titlen antyder – satte musik til verdenshistorien.

Jeg har lavet kommunikation for bl.a. Gyldendal Uddannelse, IT Universitetet og Mandecentret, og så har jeg skrevet om alt fra mobiltelefoner over dyr og uddannelser til remoulade, ligesom jeg var eneste danske journalist i Pave Johannes Paul II’s hjemby, Wadowice‎ i Polen, den nat han døde i 2005.

Det jeg læser

Jeg er kæmpe fan af Daniel Kehlmann og Kim Leine - deres sprog er af en anden verden - og så har jeg knuselsket Joseph Hellers 'Catch 22' og Douglas Adams' 'Hitchhiker's Guide To The Galaxy' siden min gymnasietid.

det jeg hører

Primært rock, country, folk, soul og funk fra 1960-70erne, og så er jeg helt vild med moderne americana med Chris Stapleton og Jason Isbell i spidsen. Med en lille datter i huset bliver det også til en del ture med MGP.

det jeg ser

Yndlingsserierne tæller bl.a. Exit, The Wire, Billions, Dexter og Last Week Tonight. Yndlingsfilmene er bl.a. Godfather-trilogien, Apocalypse Now, Heat, Anchorman og alt af Coen-brødrene. Yndlingsafslapningen er fodbold og dokumentarer.

den jeg har

Jeg er far til evolutionens foreløbige højdepunkt, Liv.

gå ikke glip af noget!

Det bliver nok ikke superpersonligt som i her-er-mine-inderste-dagbogstanker-om-livet-og-sådn (tro mig, de er heller ikke voldsomt spændende), men derfor kan du godt melde dig til mit nyhedsbrev. I hvert fald hvis du gerne vil vide, hvornår der kommer nye bøger fra mig, eller om jeg fx holder foredrag i dit nabolag.

Håber, du vil høre fra mig!

vil du vide mere - eller vil du lege

så send mig en besked

"Det er en gribende bog, og jeg er imponeret af hendes kamp for at bryde cirklen og blive meget mere end sin mor. En bog man uden tvivl vil blive rørt af."
Det Gør Kun Ondt En Gang
Bookeater.dk
Anmeldelse af Det Gør Kun Ondt En Gang